Η παρέα μας…

ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ

Μη μένεις στη μοναξιά σου…Έλα στην παρέα μας…Κάθε Δευτέρα βράδυ στις 8 σε περιμένουμε να διαβάσουμε μαζί το Απόδειπνο και έπειτα ανοικτά και χωρίς προκαταλήψεις, να μιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για θέματα που σε προβληματίζουν. Έλα να αναζητήσουμε μαζί λύσεις στις δυσκολίες μέσα από μια αγνή παρέα και συντροφιά.

ΕΛΑ ΚΑΙ ΣΥ, ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

Αρχιμ. Νικόδημος Σιδέρης

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου 2020 στον Ιερό Ναό μας.

 

Την 25η Μαρτίου εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου και την Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Την ημέρα αυτή ο Ιερός Ναός μας πανηγυρίζει. Λόγο όμως της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα μας δεν ήταν εφικτή η προσέλευση των πιστών στον Ιερό Ναό και η συμμετοχή τους στις Ιερές Ακολουθίες. Το πρωί τελέσθηκε κεκλεισμένων των θυρών ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία και στο τέλος τελέσθηκε η Δοξολογία  για την συμπλήρωση 199 χρόνων από την Απελευθέρωση της Πατρίδας μας από τον Τουρκικό ζυγό. 

Παρακάτω θα βρείτε βίντεο με τις πανηγυρικές κωδωνοκρουσίες και στιγμιότυπο από την Δοξολογία.

Έτη πολλά και ευλογημένα. Να μας αξιώσει ο Θεός να εορτάσουμε Άγιο Πάσχα!

 

Υπό διωγμόν οι Χριστιανοί πρόσφυγες στην Ελλάδα, μαρτυρούν από τους μουσουλμάνους.

Τραγικές είναι οι συνθήκες που βιώνουν στους καταυλισμούς οι Χριστιανοί πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή.  «Διώκονται καθημερινά, πέφτουν θύματα ξυλοδαρμών από ομοεθνείς τους αλλόθρησκους. Ζουν σε ένα διαρκές καθεστώς φόβου». Με αυτά τα λόγια περιγράφει τη κατάσταση που επικρατεί σε μία από τις μεγαλύτερες δομές φιλοξενίας στη χώρα μας, Ελληνολλανδέζα εθελόντρια.

Η Γ.Μ.(το όνομα της οποίας, αλλά και την δομή στην οποία εργάζεται δεν δημοσιεύουμε για λόγους ασφαλείας της και κατόπιν επιθυμίας της) μιλώντας στο Πρακτορείο Ορθοδοξία περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα τις συνθήκες για τους Χριστιανούς πρόσφυγες Continue reading

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ελληνίδες, Έλληνες,   όλοι μαζί την ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 14:00 στην πλατεία Συντάγματος των Αθηνών με την ελληνική σημαία στα χέρια, να διατρανώσουμε  προς κάθε κατεύθυνση  την αντίθεσή μας στο ξεπούλημα  της Μακεδονίας μας! Από αυτό το ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ δεν πρέπει να απουσιάσει κανείς! Η ιστορία που γράφτηκε από τις θυσίες και τα αίματα των ηρώων δεν ξεγράφεται. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

ΟΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ 1940-‘41

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 φέρνει πάντα στο νου όλων των καλών Ελλήνων τις μεγάλες και ένδοξες στιγμές που έζησε η πατρίδα μας πριν από 76 χρόνια όταν γενναία αντιμετώπισε την επίθεση των Ιταλών εισβολέων που επιβουλεύονταν την ελευθερία της πατρίδας μας υπερασπίζοντας ταυτόχρονα πανανθρώπινες αξίες. Αφού η Ελλάδα μας αντιστάθηκε και κατανίκησε τους Ιταλούς, όρθωσε το ανάστημα της και στην τότε παντοδύναμη Γερμανία.

   Ας θυμηθούμε τα γεγονότα. Το 1940 ο παντοδύναμος Άξονας (Ιταλία & Γερμανία) τρομοκρατούσε όλη την Ευρώπη και είχε υποτάξει μετά από μικρή ή αναιμική αντίσταση την Πολωνία, το Βέλγιο, την Ολλανδία,  τη Δανία, τη Νορβηγία  και τη Γαλλία.

    Η μικρή Ελλάς παρατηρούσε ότι ο πόλεμος θα έφτανε στην πόρτα της,  αργά ή γρήγορα και ήταν σε διαρκή ετοιμότητα. Ο Ιταλός Πρέσβης Εμμ. Γγκράτσι,  στις 03:00 το πρωί  της 28ης Οκτωβρίου του 1940 έφθασε  στην οικία του Έλληνα Πρωθυπουργό Ιω. Μεταξά.  Συναντήθηκε  μαζί Του και με ένα τελεσίγραφο ζήτησε να καταλάβει ο ιταλικός στρατός εδάφη της πατρίδος μας. Η απάντηση που έδωσε ό Εθνικός Κυβερνήτης απευθυνόμενος  στο Γκράτσι, ήταν ένα νέο «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» σαν άλλος Λεωνίδας,:«Alors,c’est la guerre»- «Λοιπόν, αυτό σημαίνει πόλεμο» Continue reading

Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος για την Μακεδονία.

[youtube_sc url=”https://youtu.be/ZGZsxAFI5kw” rel=”0″]

Επτά Έλληνες πρωθυπουργοί που έζησαν λιτά και πέθαναν στη ψάθα

hghghk976595gfshs34523542Έζησαν λιτά, χάρισαν περιουσίες και «έφυγαν» πάμφτωχοι.

Μπορεί τη σημερινή εποχή να κυριαρχεί η γενική καχυποψία για τους πολιτικούς και πόσους από αυτούς βάζουν το… χέρι στο μέλι, αλλά υπήρξαν κάποιοι στο παρελθόν, ακόμη και πρωθυπουργοί, που πέθαναν πάμφτωχοι, είτε γιατί χάρισαν την περιουσία τους είτε γιατί επέλεξαν σε όλη τους τη ζωή ένα λιτό τρόπο διαβίωσης.
Ιωάννης Καποδίστριας Continue reading

Είμαστε χρεωμένοι με πνευματική κληρονομιά, δε μας σώζει καμιά δικαιολογία

ceb61b7169b0fda656…Η θέση μας είναι προνομιακή και επικίνδυνη. Έχει καθοριστεί απ΄ αυτούς που μας γέννησαν, και δεν μπορούμε να κάνωμε ότι μας κατέβει.

Δεν μπορούμε ατιμωρητί οι Ορθόδοξοι Έλληνες να παιδιαρίζωμε, στηριζόμενοι σ΄ οποιαδήποτε δικαιολογία ή, περισσότερο, να αυθαδιάζωμε.

Αν αυτοί που προηγήθηκαν ημών και έζησαν και τάφηκαν σε τούτα τα χώματα, αυτοσχεδίαζαν κάνοντας το κέφι τους, τότε θα μπορούσαμε και εμείς να συνεχίσωμε αυτοσχεδιάζοντας. Continue reading

Ηρθε η ώρα να κάνουμε τα σπίτια μας κρυφά σχολειά!

7079febe620967185ff1_LΟ κυρ-Φώτης ο Κόντογλου υπήρξε ένας από τούς γνησιότερους εκφραστές τής ελληνορδοδόξου παραδόσεώς μας, την οποία είχε ως κύριο δέμα στο συγγραφικό και καλλιτεχνικό του έργο, αγωνίστηκε όσο λίγοι για την προάσπιση και την αναβίωσή της στηλιτεύοντας την ξενομανία και τον μιμητισμό, άλλα κυρίως τήρησε πιστά τις αρχές και τις αξίες της στον προσωπικό του βίο μέχρι το τέλος τής ζωής του…

Έγραφε, λοιπόν, με διορατικότητα, εδώ και μισό αιώνα περίπου, προφητεύοντας σχεδόν την σύγχρονη τραγική μας διολίσθηση και κρίση: «Η ψευτιά και ο πνευματικός εκφυλισμός απλώνει μέρα με την ημέρα απάνω στους Έλληνες και τούς παραμορφώνει. Έναν λαό πού ξεχωρίζει ανάμεσα σ’ όλα τα έθνη και πού είναι γεμάτος πνευματική υγεία, πάμε να τον κάνουμε εμείς, οι λογής-λογής καλαμαράδες, κι οι άλλοι γραμματιζούμενοι, σαχλόν, χωρίς πνευματικό νεύρο, χωρίς πνευματική ανδροπρέπεια, χωρίς χαρακτήρα». Continue reading

Το ηθικό μεγαλείο των αγωνιστών του 1821,Μιχαήλ Χούλη, Θεολόγου

 

 

25η ΜΑΡΤΙΟΥ: ΔΙΠΛΗ ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ
1ον: Ευαγγελισμός Θεοτόκου (‘Χαίρε Κεχαριτωμένη. Ο Κύριος μετά σου’), λύτρωση της ανθρωπότητας πνευματική, δια του Θεανθρώπου, και
2ον: Πανηγυρίζουμε την ηρωική επανάσταση του 1821, κατά την οποία η Ελλάδα αποτίναξε το ζυγό της σκληρής δουλείας τεσσάρων περίπου αιώνων. Πνευματική ελευθερία από τη μια, πολιτική ελευθερία από την άλλη, δεν διαχωρίζονται στη ζωή των Ελλήνων, αλλά πορεύονται αλληλένδετες στην ιστορία, αφού άλλωστε και κάθε άνθρωπος είναι ταυτόχρονα ηθικό και πολιτικό όν και τα δύο αυτά είδη των ελευθεριών είναι θεόσδοτα δώρα πολύ μεγάλης σημασίας.

ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΟ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 1821. Μερικά παραδείγματα: Continue reading

Αν προσέχαμε πριν 19 χρόνια τα «προφητικά» λόγια του Γέροντος Νεκταρίου….ΒΛΕΠΩ ΠΑΣΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ (1997)

moulatsiotisΈπεσε στα χέρια μου τις ημέρες αυτές, ένα μικρό βιβλιαράκι του 1997 αποτελούμενο από 24 σελίδες με τον τίτλο «ΛΑΕ ΞΥΠΝΑ – Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΠΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» του Αρχιμανδρίτη Νεκταρίου Μουλατσιώτη. Ειλικρινά ανατρίχιασα με όσα αναφέρει ο Γέροντας Νεκτάριος από το 1997 στο βιβλιαράκι αυτό και το οποίο όπως γράφει στο οπισθόφυλλο κυκλοφόρησε δωρεάν σε 200.000 αντίτυπα και στάλθηκε προς όλους τους Αρχιερείς, τους πολιτικούς και κοινοποιήθηκε στον λαό.

Δεν γνωρίζω τους λόγους τότε, γιατί οι κληρικοί μας, οι Αρχιερείς μας, οι πολιτικοί μας και ο λαός δεν αντέδρασαν τότε… Αντιδρούν σήμερα και εκ των υστέρων που είναι πλέον αργά. Ο Γέροντας Νεκτάριος έβλεπε την φωτιά που ερχόταν να κάψει το σπίτι μας και φώναζε προφητικά από τότε για το κακό που έρχεται και θα βρει την Πατρίδα μας. Σήμερα όσοι φωνάζουν, ακούγονται μόνο σαν φωνές και ουρλιαχτά ανθρώπων που ζεματίζονται από το κάψιμο της φωτιάς που έφτασε πλέον στα σπίτια μας, αλλά είναι αργά… Πόσο σοφά γράφει ο Γέροντας Νεκτάριος το 1997; «…Θέλοντας να μη φέρω ευθύνη και να ελέγχομαι από την συνείδησή μου ότι συνέβαλα με την σιωπή μου, ενώ έβλεπα να επιχειρείται, η πνευματική υποδούλωση του Έθνους και της Εκκλησίας μας έναντι κάποιων πακέτων Ντελόρ, αναγκάζομαι να σας τα γράψω αυτά Ελληνικέ Λαέ…»

Ας δούμε όμως μερικά εκ των οποίων μας ενημέρωνε ο Γέροντας προφητικά από το 1997.

Έγραφε ο Γέροντας τότε:

«ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ (1997):
α. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ
β. Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ
γ. ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ
δ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
ε. ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΣΧΑ Continue reading

Ιούνιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ιστορικό

ΙΕΡΟΝ ΕΥΧΕΛΑΙΟΝ

epikairoilogoi

Κάθε Δευτέρα ἀπόγευμα καί ὥρα 5:30μ.μ. στόν Ἱερό Ναό μας θά τελεῖται ἡ ἀκολουθία τοῦ Ἱεροῦ εὐχελαίου ὑπέρ ἐλέους καί ὑγείας. Θά ἀκολουθεῖ ἑσπερινό κήρυγμα ἀπό τον Πανοσιολογιότατο Ἀρχιμανδρίτη Νικόδημο Σιδέρη. Θέμα: Γένεσις, ἑρμηνεία τοῦ πρώτου βιβλίου τῆς Ἁγίας Γραφῆς.

Καιρός

Σύνδεση | www.IMKBY.gr

Copyright © [2012]. All Rights Reserved.