Η παρέα μας…

ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ

Μη μένεις στη μοναξιά σου…Έλα στην παρέα μας…Κάθε Δευτέρα βράδυ στις 8 σε περιμένουμε να διαβάσουμε μαζί το Απόδειπνο και έπειτα ανοικτά και χωρίς προκαταλήψεις, να μιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για θέματα που σε προβληματίζουν. Έλα να αναζητήσουμε μαζί λύσεις στις δυσκολίες μέσα από μια αγνή παρέα και συντροφιά.

ΕΛΑ ΚΑΙ ΣΥ, ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

Αρχιμ. Νικόδημος Σιδέρης

ελέησόν με ο Θεός, ελέησόν με

 

« Οι άνθρωποι προσκολλήθηκαν με την ψυχή τους στα επίγεια αποκτήματα και έχασαν την αγάπη του Θεού και γι’ αυτό δεν υπάρχει ειρήνη στην γη…Αν δεις άνθρωπο αμαρτωλό, χωρίς να συμπάσχης, θα σ’ εγκαταλείψη η χάρη. Μας δόθηκε η εντολή ν’ αγαπούμε κι η αγάπη του Χριστού σπλαγχνίζεται όλους και το Άγιο Πνεύμα δίνη την δύναμη να κάνωμε το καλό…Ας ταπεινωθούμε, αδελφοί, για ν’ αποκτήσωμε με την μετάνοια σπλαγχνική καρδιά… Όποιος μετανοεί αληθινά, είναι έτοιμος να υπομείνη κάθε θλίψη, πείνα και γυμνότητα, κρύο και ζέστη, πόνο και φτώχεια, εξουθένωση και εξορία, αδικία και συκοφαντία. Γιατί η ψυχή του υψώνεται προς τον Θεό και δεν ενδιαφέρεται για τα γήινα… Όποιος όμως είναι προσκολλημένος σε περιουσίες και χρήματα, αυτός ποτέ δεν μπορεί να έχη καθαρό νου για τον Θεό, επειδή στο βάθος της ψυχής του κατοικεί η έμμονη φροντίδα τι να κάνη μ’ αυτά… Όταν σου παίρνουν την περιουσία σου, δώσε την μόνος σου, γιατί η αγάπη του Θεού δεν μπορεί ν’ αρνηθή τίποτε… Ας παραδώσωμε τον εαυτό μας στο θέλημα του Θεού και θα δούμε την πρόνοιά Του και ο Κύριος θα μας χαρίση ακόμη κι εκείνο που δεν το περιμένομε κάν… Στον ελεήμονα συγχωρεί ο Κύριος τα αμαρτήματα παρευθύς. Ο ελεήμονας δεν θυμάται το κακό. Κι αν ακόμα τον αδίκησαν ή του πήραν την περιουσία, αυτός παραμένει ατάραχος, γιατί γνωρίζει εκ πείρας το έλεος του Θεού. Το έλεος του Θεού δεν μπορεί να το αφαιρέσει κανείς άνθρωπος, γιατί είναι απαραβίαστο και κατοικεί ψηλά, κοντά στον Θεό.»

Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης

‘Υψάγγελος’

Βήμα μετέωρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ιούλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Αρχείο
ΙΕΡΟΝ ΕΥΧΕΛΑΙΟΝ

epikairoilogoi

Κάθε Δευτέρα ἀπόγευμα καί ὥρα 5:30μ.μ. στόν Ἱερό Ναό μας θά τελεῖται ἡ ἀκολουθία τοῦ Ἱεροῦ εὐχελαίου ὑπέρ ἐλέους καί ὑγείας. Θά ἀκολουθεῖ ἑσπερινό κήρυγμα ἀπό τον Πανοσιολογιότατο Ἀρχιμανδρίτη Νικόδημο Σιδέρη. Θέμα: Γένεσις, ἑρμηνεία τοῦ πρώτου βιβλίου τῆς Ἁγίας Γραφῆς.
Καιρός

Σύνδεση | www.IMKBY.gr

Copyright © [2012]. All Rights Reserved.